دود اعمال محدودیت برای شرکت های بزرگ مقیاس در چشم رانندگان
27 اردیبهشت 1404, 10:46
کد خبر: 714

دود اعمال محدودیت برای شرکت های بزرگ مقیاس در چشم رانندگان

هنوز چند ماهی از ایجاد محدودیت برای فعالیت شرکت های بزرگ مقیاس در چندین استان نگذشته است که خبرها حاکی از نارضایتی رانندگان کامیون ها از بازگشت خالی خودروها از مقصد هستند در حالیکه کارکرد اصلی شرکت های بزرگ مقیاس جلوگیری از بازگشت خالی کامیون ها از مقصد به مبدا بود.

به گزارش تحریریه کاریبو، اخیرا دبیر کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی از تصویب پیشنهادات جدیدی در حمایت از صنف کامیونداران خبر داده است که براساس آن کامیون هایی که با بار خالی از مقصد به سوی مبدا بازمی گردند، با ثبت نام در سامانه ای تحت نظارت سازمان راهداری بتوانند مسیر بازگشت را هم با بارگیری و عدم اتلاف سوخت و هزینه بازگردند.

این راهکار محمد امیر، دبیر کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی در حالی است که هم اکنون شرکت های بزرگ مقیاس هوشمند در کشور با دریافت مجوز از سوی وزارت راه و شهرسازی (سازمان راهداری) این امکان را از طریق پلتفرم و از طریق روش های سنتی مانند صدور بارنامه به صورت فیزیکی فراهم کرده است تا دیگر رانندگانی که یک مسیر را پیمایش می کنند مجبور به بازگشت به مبدا با خودروی خالی نباشند.

همچنین شرکت های بزرگ مقیاس هوشمند این امکان را ایجاد کرده اند تا رانندگان در زمان تخلیه بار، هزینه حمل و نقل را دریافت کرده و به صورت آنی تسویه صورت گیرد اما با این حال در ماه های اخیر فضاسازی برخی رسانه ها و فعالان صنفی حمل و نقلی سبب شده تا با ایجاد محدودیت برای شرکت های بزرگ مقیاس هوشمند، این فرصت از رانندگان بار هم گرفته شود و برخی از آنها مجبور به بازگشت خالی از مقصد شوند.

جالب اینجاست در حالی که دبیر کمیسیون اصل 90 مجلس هم بر این موضوع صحه می گذارد و از نارضایتی رانندگان کامیون در این زمینه می گوید اما همچنان اصرار بر دور زدن مسیر مستقیم و ایجاد یک سامانه جدید از سوی بخش دولتی برای رفع این مشکل است؛ این در حالی است که شرکت های بزرگ مقیاس قبلا برای این مشکل راهکاری اندیشیده اند و ساز و کار آن را هم فراهم کرده اند تا رانندگان هم در مبدا و هم در مقصد امکان بارگیری داشته باشند تا از این طریق هم از هزینه های آنها کاسته شود و هم صرفه اقتصادی برای آنها داشته باشد.

در حالی که کشورهای توسعه یافته و حتی کشورهای منطقه هم به دنبال استفاده از توان بخش خصوصی برای رفع چالش های خود هستند، در کشور ما هنوز بخش دولتی خود را ملزم به دخالت مستقیم در حل چالش ها می داند در حالیکه پیشتر بخش خصوصی با سرمایه گذاری مالی و فنی برای رفع چالش ها راهکار تدبیر کرده است و اگر رانندگان کامیون نسبت به درآمد و هزینه های خود نارضایتی دارند، می توانند در همکاری با شرکت های بزرگ مقیاس این مشکل خود را حل کنند.

هرچند در ماه های اخیر دادستانی با همکاری سازمان راهداری در برخی استان ها مانند هرمزگان و آذربایجان غربی رای به ایجاد محدودیت برای فعالیت شرکت های بزرگ مقیاس در این استان ها داده اند اما اکنون مشخص شده که دود تصمیماتی که بدون در نظر گرفتن همه جوانب و عوارض بلندمدت گرفته می شود، به چشم چه کسانی خواهد رفت. این رانندگان اهوازی هستند که در این میانه متضرر چنین اقداماتی شده اند و قطعا این زنجیره تا رسیدن به استان های دیگر هم ادامه خواهد داشت.

 

عکس خوانده نمی‌شود