
1 اردیبهشت 1404, 11:10
کد خبر: 625
سرمایه گذاری شرکت های ازبکستانی در حوزه حمل و نقل بندر شهید رجایی
یک هیات سه نفره از ازبکستان در بازدید از بخشهای مختلف بندر شهید رجایی با زیرساختهای بندری و ظرفیتهای سرمایهگذاری، عملیاتی و تجاری این بندر آشنا شدند.
در این بازدید که معاون اداره روابط بینالملل و لجستیک و معاون مرکز مطالعات مسائل لجستیک وابسته به وزارت حمل ونقل نیز حضور داشت، علاوه بر آشنایی با ظرفیتهای بندر شهید رجایی، مذاکره با مدیران بندری بهمنظور بررسی امکان سرمایهگذاری شرکتهای ازبکستانی در زمینه تاسیس مراکز لجستیک بندری، انجام شد.
ظرفیتهای لجستیکی، پایانههای کانتینری، ظرفیتهای ریلی و طرحهای توسعهای از مهمترین بخشهای مورد بازدید این هیات ازبکستانی بود.
نشست با حسین عباسنژاد مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان با هدف توسعه همکاریهای حمل ونقل و ترانزیت دوجانبه در بزرگترین بندر تجاری ایران بخش دیگری از برنامههای این هیات سه نفره ازبکستانی بود.
سفر این هیات سه نفره از کشور ازبکستان و بازدید از بندر شهید رجایی، مقدمه سفر نخست وزیر قزاقستان به ایران و برگزاری کمیسیونهای مشترک اقتصادی است.
اسفندماه سال گذشته، برای نخستینبار یک محموله بزرگ بریکت آهن اسفنجی (در هر واگن) با ظرفیت ۶۸ تن متشکل از ۴۴ واگن از بندر شهید رجایی به مقصد کشور ازبکستان بارگیری و ارسال شد.
راهآهن استان هرمزگان نیز بهدلیل اتصال مستقیم به بندر شهید رجایی، نقشی بسیار مهم در جابهجایی انواع کالاهای ترانزیت، صادراتی و وارداتی به ازبکستان دارد.
«جمهوری ازبکستان» کشوری در آسیای میانه از غرب و شمال با قزاقستان، از جنوب با ترکمنستان و افغانستان و از شرق با قرقیزستان و تاجیکستان همسایه است.
تاشکند پایتخت و پرجمعیتترین شهر ازبکستان و سَمَرْقَنْد نیز دومین شهر بزرگ ازبکستان و مرکز استان سمرقند است و بیشتر ساکنان این شهر فارسیزبان هستند که به فارسی تاجیکی صحبت میکنند.
مجتمع بندری شهید رجایی بندرعباس با بیش از چهار هزار و ۸۰۰ هکتار وسعت (محدوده عملیاتی و پسکرانه)، ظرفیت پذیرش سالانه بیش از ۸۸ میلیون تن کالا را دارد.
این بندر تخلیه و بارگیری سالانه حدود ۱۰۰ میلیون تن کالا، بیش از ۵۵ درصد صادرات و واردات و ۷۰ درصد ترانزیت بنادر کشور را برعهده دارد؛ همچنین تخلیه ۹۰ درصد بارگیری کالاهای کانتینری کشور نیز در این مجتمع بندری انجام میشود.
بندر شهید رجایی در ۲۳ کیلومتری غرب بندرعباس با اتصال به آبهای بینالمللی و کشورهای حوزه خلیجفارس و دریایعمان به دروازه طلایی ورود به جهان معروف است.